Nic není nemožné, ani změna bydlení

Ani Vy nejste výjimkou v tom, že se potřebujete prostě z ruchu města vymanit. Jenže, jak to udělat, abyste na to vůbec měli dostatek finančních prostředků?
osvětlené ulice.jpg

Řešení je hned několik.

1.       Samozřejmě, že se můžete pustit do shánění hypotéky a koupit si rodinný dům na okraji města, nebo pár kilometrů od něj. Problém může nastat v tom, že nejste již ve věku, kdy s hypotékou nemusíte mít problém. Naopak. Nemusíte být vhodnými klienty, kteří by podle banky mohli hypotéku v pohodě splatit. A tolik peněz zase nemáte, abyste je dali dohromady na koupi rodinného domu! Samozřejmě, že se to dá vyřešit i nebankovní hypotékou, ale to je už na Vás.

2.       Vy ale můžete pomýšlet také na koupi mobilheimu. Že jste o něm ještě neslyšeli? Mobilní dům je řešení, které začíná využívat mnoho lidí. Dům Vám prostě přivezou na místo, které si určíte a můžete okamžitě začít bydlet se vším všudy. Řešení je to podstatně méně finančně náročné, než koupě domu zděného. A hlavně má takové bydlení veškerý komfort, na který jste zvyklí.

3.       Dalším řešením je přestavba zahradního domku na Vaší zahrádce, která leží zcela mimo město. Jste tam zvyklí, je tam klid. A kolikrát jedete ze zahrádky rovnou do práce? I takové řešení je přijatelné, protože pozemek i zahradní domek máte v osobním vlastnictví. Přístavbou pořádné kuchyně a jedné místnosti získáte úžasné bydlení v místě, kde se Vám líbí! A jestli to poženete o štok výš, nebo dům rozšíříte, to už proberte s projektantem.

4.       Ale také můžete zahradní haciendu zbourat a místo ní přivézt mobilní dům.

rozsvíceno v domě.jpg
Tak vidíte, že na Vaše poměry dokážete najít řešení, které Vám umožní zdrhnout z ruchu města. Můžete bydlet ve svém a naprosto v klidu, který od bydlení očekáváte. Samozřejmě, že v práci se nadále budete handrkovat s lidmi, nebo poslouchat hluk výrobních strojů. Že budete muset jednou za čas podstoupit fronty u pokladních kas, ale vždycky se vrátíte do poklidného místa, kde si na terase dopřejete šálek kávy, a nic Vás nebude rušit. Možná jen štěbetání ptáků, nebo cvrlikání cvrčků.