Oprava počítače doma

Zkušená manželka již moc dobře ví, že za chvíli bude klid, manžílek si přijde pro kbelík na smetí a bude uklízet. Do něj dá základní desku a všechny komponenty, plus k tomu přidá tlačítka a jiné části klávesnice a vše odnese do kontejneru. Zbytek, co nevešel do koše posbírá později a odjede si koupit nový přístroj. Zhruba po půl roce se situace opakuje.

Vnitřek počítače

Jednou do pokoje nenápadně nahlédla. Počítač byl na stole otevřený, kolem spousta drátů a jiných částí a uprostřed toho stál její muž. Škrábal se na hlavě a přemýšlel. To měl ještě v ruce jen šroubováček. Vzal do ruky jakousi věc, sáhl po kleštích a cvak. Ucvakl ten předmět, považuje jej zřejmě za zbytečný. Následně se sklonil a snažil se něco strčit tam, kam to nemohl nacpat ani za pomocí těžké techniky. Ozvalo se první sprosté slovo a něco o čertech a ďáblech. Po chvíli zase nešlo něco z toho vytáhnout, to už byl vodopád těch slova a následoval řev. Pak cesta pro kladivo a dále to už znáte.

Ne, že by stál pracovní počítač majlant. Z našeho, ne možná smyšleného příběhu není zcela jasné nač onen muž své PC používal. Ale ať byl onen PC, jaký byl, jeho koupě pokaždé, když se něco někde seklo se musela drobátko dotknout domácího rozpočtu. A přitom není nutné hned použít kladivo a udělat ze stroje křemíkovou mrtvolu.

Základní deska počítače

Vsadím se oč chcete, že kdyby svůj stroj dovezl do servisu PC Plzeň, rádi by mu jej opravili a uvedli do funkčního stavu. Jenže to by musel onen pán tuto skvělou firmu kontaktovat. Bez kladiva, bez vzteku a v klidu říci co se stalo a technici budou vědět, co s tím mají udělat. Přístroj by prošel diagnostikou, kdyby se určily závady a po odsouhlasení zákazníkem by se dali muži znající své řemeslo do práce. Doba a cena by závisela od toho, co by vlastně přístroji bylo. Rozhodně by to bylo méně než za nový. Tak a co vy? Kladivo nebo raději kontaktovat firmu?